Gør badekarret flot igen med en emaljering

05 oktober 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Er du træt af ikke at kunne bruge dit badekar, fordi det er ridset, skrammet og misfarvet på indersiden? Så har du sikkert overvejet at smide det ud. Men her bør du i stedet overveje at lade dit gamle badekar renovere. Dette sker ved en proces som kaldes emaljering – og det er meget billigere end at skifte badekarret ud.

Hvad sker der i forbindelse med en emaljering?

Når en professionel badekarsmaler skal emaljere et gammelt badekar vil han først og fremmest sørge for at dit badeværelse er dækket af. På den måde undgås griseri på vægge, gulv og øvrige badeværelsesmøbler.

Dernæst vil dit badekar blive renset op indvendig. Badekarrets inderside vil blive slebet helt glat og jævn således at alle ridser og skammer udlignes. Så kan den nye emalje nemlig binde optimalt.

Emalje komponenterne påføres ad flere omgange ved hjælp af en sprøjtepistol. Der skal som regel tre eller fire lag til før resultatet er helt perfekt. Sluttelig skal emaljen hærde i et døgns tid hvorpå du atter kan tage dit badekar i brug igen.

Selve processen tager sjældent mere end fire timer, og du får et smukt badekar med en emalje som kan holde sig flot i mange år. Og det til en pris som er væsentligt lavere end prisen på udskiftning af det gamle badekar.

Hvem kan foretage en emaljering?

Emaljering af badekar er, som det fremgår, en omstændelig proces som minder en del om en autolakering. Lige som du altid ville overlade arbejdet med lakering af din bil til en autolakerer bør du altid hyre en badekarsmaler når badekarret skal stå som nyt igen. Så er du nemlig garanteret det smukkeste og mest holdbare resultat. Og så slipper du selv for at gøre det hårde arbejde.

Du kan altid få en god pris på emaljering af badekar på Emaljespecialisten.dk.

Flere Nyheder