Sådan kan man vælge at male fliser

23 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Det ville se lidt mærkeligt ud at male fliserne udenfor, men hvis der nu er tale om fliserne i køkkenet eller på badeværelset – eller et helt andet rum med fliser, man har valgt som vægpynt – så er det straks en anden sag.

Man kan vælge at gøre det på forskellige måder, og vi vil ikke tale så meget her om, hvad det er for en type maling og metode, man skal bruge, men mere hvad det er for nogle mønstermetoder, man kan vælge at benytte sig af.

For man kan jo vælge at male alle fliserne i én bestemt farve, fordi man ikke kunne købe dem i den farve, og så kan man vælge at lade mørtlen være til at se mellem fliserne som kontrast, eller man kan male den del over.

Men det er også mange flere spændende måder at gøre det på.

Få malet dine fliser rigtig flotte

Man kan blandt andet vælge at male hver anden eller tredje flise i en farve, så der bliver noget kontrast i fliserne, eller man kan farve nogle af fliserne, så de på afstand danner et spændende mønster eller en fortælling.

Så kan man også blive virkelig detaljerig og sirligt male små motiver på nogle af fliserne, som man gør individuelt; dette kunne være en hyggelig aktivitet for familien, så hvert medlem kan sætte sit præg på hjemmets fliser.

Man kan også bare male nogle enkelte af fliserne, uden der er et system i det, så man bliver lettere provokeret af det, når man ser på det, hvilket kan give lidt spænding.

Der er mulighed for at male i hånden, man kan sprøjtemale, eller man kan klippe en figur ud fra et papir, som man så kan male henover, så aftrykket kommer til at sætte sig på flisen eller fliserne og ser flotte ud. 

Flere Nyheder