Send pakke med omdeling – hvordan og hvorledes?

Send pakke med omdeling – hvordan og hvorledes?

Er du indehaver af en virksomhed, som benytter sig af pakke post – for eksempel i forbindelse med udsendelse af pakker fra din webshop – er du sikkert stødt på begrebet omdeling når du har skullet vælge forsendelses metode. Du har måske som standard altid sat flueben i feltet ud for omdeling, når du har skullet angive præferencer i forhold til din bestilling.

Dette er dog ikke altid nødvendigt, og vil i mange tilfælde gøre forsendelsen dyrere for dig – og dermed for kunden. Du bør således allerede før valg af forsendelses metode og ydelser i forbindelse med dermed vurdere, om du og kunden overhovedet har brug for pakke forsendelse med omdeling.

Hvad indebærer det at sende pakker med omdeling?

Som regel vil du som virksomhed kunne vælge imellem to forskellige forsendelses metoder: Med eller uden omdeling.

Når du vælger send pakke med omdeling, betyder det, at pakken leveres direkte hos modtageren. Denne metode kaldes også levering ”til døren” eller ”til privat adressen”. Vælger du i stedet at sætte flueben ved den mulighed, som angiver at du ønsker at sende pakke uden omdeling, vil din pakke blive leveret til et afhentnings sted. Det kan for eksempel være et posthus i lokal området, en pakkeboks, eller måske en kiosk eller et supermarked, som fungerer som pakkeshop.

Dette kan være en fordel for kunden, idet vedkommende ikke behøver at være hjemme og vente på at pakken leveres til døren. Når en pakke bestilles med levering til modtagerens privat adresse, skal modtageren være hjemme når postbudet eller fragt selskabet kommer og banker på. Dette er sjældent optimalt i hverdagene hvor de fleste er på arbejde.

Derfor bør du ikke vælge send pakke med omdeling ud fra en betragtning om at du yder kunden en ekstra service. I langt de fleste tilfælde vil kunden være fuldt tilfreds med den billigere løsning, hvor pakken afleveres på et afhentnings sted.

Du kan læse mere om omdeling af pakker på Sendpakkemedomdeling.dk