Volvo – også el og hybrid

07 juni 2022
Niels Geckler

advertorial

Volvo er et bilmærke, der udstråler stabilitet og pålidelighed – men også elegance og stil. Du kan få din egen Volvo hos https://www.bh-f.dk/volvo

Den ikoniske svenske bilproducent har været en af den svenske industris stoltheder siden etableringen i mellemkrigsårene. En lang række af klassiske modeller er løbet af samlebåndet gennem årene, for eksempel 544’eren og måske over dem alle: Volvo Amazon. Også ydedygtige og slidstærke lastvogne som Titan modellerne og F10 og F12, der dukkede op i 1980erne har givet Volvo en særlig status på det marked. Det er sågar lykkedes for Volvo at etablere sig på det amerikanske marked for lastvogne med muskelsvulmende modeller til de lange ture.

Volvo

Volvos modeller og profil i dag – el og plug in hybrid 

Nu er det modeller som XC40 og XC60 der tegner billedet af Volvo. Det er plug in hybrid biler, der fås på det danske marked. Volvo har lige som en række andre af de traditionelle bilproducenter fået øjnene op for vigtigheden af at være en del af den grønne omstilling. Forbrugerne efterspørger grønne løsninger, også når det handler om personlig transport, og fra politiks hold søger man at skubbe yderligere til tendensen ved særligt fordelagtige beskatningsregler.

Elbiler som et seriøst bud på fremtidens personbiler er en forholdsvis ny tanke. Det var nok først med Tesla i 00’erne, at vores opfattelse af mulighederne ved el som drivkraft til biler ændrede sig. Her var en bil, der nok kørte på strøm men som leverede præstationer som en sportsvogn og samtidig så rap ud. Det var meget langt fra de gumpetunge erhvervskøretøjer eller små overdækkede knallerter som Ellerten fra 1980erne. En del af grundlaget for den nye udvikling inden for elbiler er den udvikling i batteriteknologien som har fulgt med udviklingen af mobiltelefoner. Det er helt afgørende for at kunne lave ydedygtige elbiler at man har gode batterier. 

Flere Nyheder